Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #4213 Svar
    Jan Jensen
    Gæst

    Med dette indlæg vil jeg lægge op en diskussion om, hvorvidt det den årlige slåning af mellemstykket fra klit til selve diget er nødvendig og ønskelig. Jeg har talt med tidligere formand og i hans velmagtsdage var det ikke til diskussion. En statslig styrelse anbefaler årlig slåning. Vi er formentlig en del, der tilbage fra forrige århundrede kan huske diget med høj bevoksning af siv , græsser og blomster. Det var måske uforsvarlig vedligeholdelse af diget dengang eller? En høj plantevækst vil desuden besværliggøre cykling uden for den kommende nyanlagte cykelsti, men vigtigst give et mere levende dige og dufte for både mennesker og dyr og insekter. Digelaget kunne alternativt måske overveje slåning med længere interval 2 el. 3 år. Men nu har Digelaget fuldtidsansat en person der bl.a. skal slå diget og man kan kun frygte , hvor meget dette kan udvikle sig til . Noget skal han jo lave. Til sidst vil jeg opfordre Digelaget til at udskifte alle motorenheder, inkl. biler, til elektriske. For vi har jo ikke talt om co2 udslip. Alt ovenstående belaster co2 regnskabet , men elektriske enheder mindst. Samtidig larmer de meget mindre, hvilket vedrørende biler og andet tungt materiel, må være en fordel for Diget.

    #4214 Svar
    Christian Schou
    Gæst

    Hej Jan
    Interessante betragtninger. Jeg vil bringe dem med til næste bestyrelsesmøde i digelaget og høre, hvad de andre tænker om de forhold, du rejser. Vi har møde 14. oktober.

    bedste hilsner

    Christian Schou

    #4377 Svar
    Christian Schou
    Moderator

    Hej Jan
    Vi vendte dit spørgsmål på bestyrelsesmødet forleden dag.
    Som historien bliver fortalt mig, er det rigtigt, at tilbage i 60’erne og 70’erne fik beplantningen på diget lov at passe sig selv, så diget var nærmest tilgroet og ufremkommeligt i slutningen af 70’erne.
    I slutningen af 70’erne fik det daværende Kystinspektorat nye beføjelser og trådte i karakter som overdommer for landets diger.
    Og et af pålæggene til digelaget dengang var at få skåret beplantningen voldsomt ned og holde den nede fremover.
    Årsagen er hensynet til klittens styrke.
    Diget består af sand – kun på selve digekronen er der et lerlag på toppen. At holde på sandet kræver først og fremmest et stærkt græstæppe med et solidt rodnet, og her er det desværre sådan indrettet, at når man slår græsset jævnligt bliver rodnettet stærkere.
    Vi vil derfor fortsætte med at slå græsset en gang årligt.
    Ligeledes vil vi fortsætte med at forsøge at inddæmme vilde roser og gyvel, som er at betragte som invasive planter og som helt vil tage magten over diget, hvis man lader stå til.
    Men vi forsøger at holde slåning og beskæring på det absolut nødvendige plan for at der kan blive plads til bl.a. vilde blomster og alt det andet, som trods alt pibler og gror på diget.

    bedste hilsner
    Christian

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
Svar til: nedslåning af digets vilde planter
Dine informationer: