Vandstanden er i dag kun omkring kun 50 centimeter over daglig vande, men i den forløbne uge har vi igen oplevet en stærkt forhøjet vandstand efter 12 dage med blæst fra vest.
To gange i ugens løb var vandstanden forhøjet med op til 125 centimeter og kombineret med kraftig blæst fra sydøst betød det begge gange, at havet oversvømmede stranden langs hele diget og var inde og kysse klitterne.
Potentialet til en kritisk situation som tilbage i oktober var altså til stede, men denne gang nåede middelvinden heldigvis kun op på 9,2 m/s. (med vindstød op til 23,2 m/s) og diget var derfor ikke truet på noget tidspunkt.
Så det gode der er at sige om situationen er, at stranden er blevet renset fint op og hovedparten af flodskarnet enten er blevet skyllet ud i havet eller op langs klitkanten, hvor det resten af vinteren vil gøre god gavn ved fange en masse sand og holde på det. Se fotoet taget i dag.
Stranden er stadigvæk høj ved klitkanten, men der er generelt trukket en del sand ud i havet – og bølgerne brydes nu ikke så langt ude, som de gjorde lige efter stormfloden i oktober. Stranden er heller ikke lige så bred og høj som efter stormfloden. Så på den led er vi lidt dårligere stillet, når den næste kritiske situation opstår med kombination af østenstorm og kraftig forhøjet vandstand.
De to mest kritiske steder langs diget er forsat ved Gedesby og Elkenøre. Begge steder er der strækninger på cirka 2,5 kilometer, hvor vi planlægger sandfodring til marts/april for at være optimalt rustet til næste kritiske vejrsituation.